Bispen (1462 moh)

Rauma

Trollstigen
Ser du ansiktet til trollet under toppen av Bispen?

Bispen er en av de mest fotograferte toppene der den troner på toppen av Trollstigen. Der er flere klatreruter til topps, men for vanlig fjellvante lar nordryggen seg enkelt klyve. Og har en først fått audiens av Bispen, så vil en ikke angre på turen, for utsikten er bare utsøkt. Se panoramabilder fra toppen:

Finnan
Trolltinder

Sommeren 2006 vart det utført flere basehopp fra Bispen med wingsuit og tracking drakt. Spektakulært med fallskjermhopping ned Trollstigen med intetanende turister som tilskuere. Se video her (YouTube)

Bispen er klatretopp om den skal bestiges fra sør, men ved å gå rundt på vestsiden så kan en enkelt klyve til topps langs nordryggen. Parker på toppen av Trollstigen og gå langs veien sammen med turistene, men bryt av etter elven og følg stien langs nordsiden av den. Etter å følgt elven et stykke, så går stien bratt oppover lia. Stien går på vestsiden av Bispen langs Bispevatnet og svinger opp til bandet mellom Kongen og Bispen. Her er det enkel klyving oppover. Noe luftig når en nærmer seg toppen. Ca 2,5-3,5 timer til topps.
Legg gjerne turen til Kongen også når en er i traktene.

Tur-rapport:

Kart:

Bildeserie 22. juli 06 (25 bilder)