Bladet (Sverdet, Kålbladet)

Molladalen, Ørsta

Bladet Bladet Bladet Bladet Bladet

Denne usannsynlige tindenålen har overlevd tidens tann og har blitt et av symbolene for Molladalen. Bladet er dog ikke synlig nede fra Molladalen, siden nålen ligger på Hjørundfjordsiden av fjellrekken mellom Randers Topp og Mohns Topp.
Den er den mest klatrede pinakkelen i området og hvert år er det over 100 som klatrer opp til toppen og tar de obligatoriske bildene fra vest, der den ser vanvittig smal ut. De fleste varianter er tatt bilder av: sittende, stående, stående på en fot, samt med fullt skiutstyr... Hvorvidt noen har stått på hendene eller tatt med seg sykkel til topps, er uvisst. Kanskje det er mulig for noen å bli først her...?

Klatreteknisk er ikke Bladet vanskelig. En begynner på nordøst-siden før en går over til sørsiden. Rett under toppen er en tilbake på eggen og har et 4'er opptak til toppen. Se de 2 siste bildene over.


Panorama fra toppen av Mohnsrenna

Enklest tilkomst til Bladet er opp Mohnsrenna fra Molladalen. Mohnsrenna går bratt opp til venstre (nord) for Mohns Topp og er en flott rute der en er omkranset med bratte fjellvegger og tindenåler. Noe klyving (klatring grad 2) i renna, uten at noen burde avskrekkes for det. Her ligger gjerne snø et stykke utover sommeren, så isøks kan være til nytte. Vis også hensyn med løs sten. Tidsforbruk ca 1-1,5 time fra Teltplassen.

Tur-rapport:

Kart:

Jønshornet og Mohnsrenna xx.xx.xx
Randers- og Mohns Topp xx.xx.xx
Mohns Topp og Bladet 16.juni 07 (36 bilder)

 

Se også

Molladalen
Mohns Topp
Randers Topp
Jønshornet

 

Eksterne Linker

Iriss: Molladalen

NRK: Ut i Naturen