Gimsdalstinden (1007 moh)

Sykkylven

Gimsdalstinden fra Straumsdalen Gimsdalstinden sett fra Hammarsettinden Hammarsettindane fra nord
Sykkylven Hammarsettindane

Fra nord danner Straumshornet og Gimsdalstinden markante topper i enden av hver sin fjellrekke i Straumsdalen. Gimsdalstinden ligger i enden av de ville Hammarsettindane og er fullt på høyde med den mye mere populære Straumshornet på den andre siden av dalen. Toppen er ikke så veldig mye besøkt, noe som er litt synd siden folk ikke vet hva de går glipp av.

Toppen har enklest tilkomst fra nord, men en kan også gå innover Gimsdalen og opp sørryggen via skaret mellom Gimsdalstinden og Hammarsettindane.
Ta av like etter sentrum av Sykkylven og kjør bomvei innover Straumsdalen. Like før andre bom tar en så av vei til venstre. Gå veien til endes og fin sti fortsetter mot Gimsdalen.
Alternativt kan en følge veien mot Gimsdalsætra på nordsiden av Vikeelven. Veien her er sperret med bom, så det blir et stykke å gå på vei. Her er bru over Gimsdalselva.
Stien som tar av mot nordryggen er merket. Ryggen er fin å gå, men noen steder må en hjelpe til med hender. Vanskelig er det ikke. Den kan føles luftig, men en har også muligheten å gå litt ned i siden på nordsiden om en ikke vil følge toppryggen.

 

Tur-rapport:

Kart:

Hammarsettinden via Gimsdalstinden 27.mai 06 (32 bilder)

Gimsdalstinden 21.okt 07 (18 bilder)

 

Se også:

Hammarsettinden
Urfjellet
Dravlausnykjen
Straumshornet