Juratind / Gjuratinden (1712 moh)

Rauma

Juratind Juratind

Juratind / Gjuratinden (1712 moh) er en markant tind som kan kjennes igjen på lang avstand der selve topp-punktet ser ut som en jurtapp (spene). Derav navnet. Turen til topps er en spennende tur, og vel oppe får en et av de flotteste utsiktspunktene i vid omkrets.
Toppen ble første gang besteget i 1880 av 12 år gamle Iver Kavli og Bård Moen via nordøstegga. Unggutene var på sauegjeting i området da de bestemte seg for å klatre opp toppen.

Ta av ved Isfjorden og kjør innover Grøvdalen til Rabben (160 moh). Siste stykket går på bomvei. Følg stien mot Hoemskaret, men ta av rett før. Her er 2 alternativer: Nordøstryggen eller sørøstryggen. Felles for begge er klatringen opp på vestsiden av toppblokken.
Videre beskrives sørøstryggen: For å komme ditt, så må breen på østsiden av toppen krysses. Følg deretter en snørampe opp på bandet. Avhengig av snøforhold og bregleppe, så kan det være vanskelig å komme opp. Klyv opp den tildels luftige eggen. Noen få meter på slutten er klatring, ca grad 3+ opp toppblokken. Siste 20-30 metrene bør en sikre med tau. Toppen (1712 moh) har relativ liten plass, men til gjengjeld flott utsikt. En tung tur, der de omtrent 1550 høydemetrene tar ca 4 - 6 timer en vei.

Tur-rapport:

Kart:

Topptur via sørøst-ryggen 14.juli 2005 (32 bilder)

 

 

Eksterne Linker:

Juratind.com