Skårasalen (1542 moh)

 

Skårasalen sett fra Jakta Skårasalen sett fra Kolåstind Skårasalen sett fra Saksa

Skårasalen er en populær vårski-topp, men det hindrer den ikke i å være en flott og enkel topp som kan besøkes sommerstid. Toppen har en flott og luftig utsikt mot Hjørundfjorden og toppene rundt. Bratt under ligger husene på Skår og en mye brukt retur med ski, er ned Litle Skåradalen. Da bør det passe med fergeavgangene siden Skår er uten veiforbindelse... Alternativt kan en avtale henting med skyssbåten ”Hjørundfjord”. (Tlf 94 80 66 06 pr april 2007)

Ta av på Kvistad i Bondalen og kjør bomvei opp Kvistaddalen. Parker ved sommerfjøset ved starten av øverste marka ved ca 500 moh. Følg traktorveg videre og nesten ved enden av marka viser et skilt starten av stien mot Skårasalen.. Den enkleste veien til topps, er å svinge til venstre langs rennen mot Blåhornet og deretter følge den urdekte ryggen til topps.
Om en ikke vil ha jevn stigning, så kan en også gå mer direkte mot toppen. Bratt, men uproblematisk motbakke. Det anbefales likevel å ta lengste vei, siden en da kan nyte fjordutsiken langs ruten. Sommerstid trenger en ca 2-3 timer på de ca 1000 høydemetrene en skal gå.

 

 

Tur-rapport:

Kart:

Topptur 10. sep 06 (30 bilder)