Slogen (1564 moh)

 

Nærbilde av toppområdet Toppen av Slogen Slogen sett fra Patchellhytta Slogen Slogen sett fra Norangsdalen Slogen Slogen sett fra Konedalen Slogen Slogen Slogen sett fra Jakta Slogen sett fra Saksa Slogen sett fra Dalsmanshornet

Panorama
Panorama

Slogen har blitt Sunnmørsalpenes svar på Besseggen, siden "alle" har hørt om Slogen og skal dit. På fine dager kan det være rene folkevandringen til topps.

Toppen har ulik fasong alt etter hvilken side en ser den og kan fra noen vinkler se ut som en vanskelig topp å bestige. Stien blir brattere etterhvert og en får en luftig utsikt mot Øye og Norangsfjorden, men vanskelig kan ikke turen sies å være. De siste 50-100 meterene må en bruke hender og klyve litt for å komme til topps. Lettest er det om en ikke følger ryggen, men trekker litt til høgre inn i siden de siste metrene. Enkel klyving der det ikke er behov for sikring. Se bilde.

Der er flere veier til Slogen:
-Slogråsa/Slogenråsa kaster ikke vekk noe på omveier, men går rett på sak fra Øye. Den korteste veien, men også den hardeste i stigning. NB: Dårlig med vatn langs stien. Der er bare en liten vannsikle ved ca 600 moh.
-Skylstadbrekka: Et annet alternativ fra Øye er å starte på Skylstad (ca 75 moh) og gå Skyltstadbrekka. Da kan en legge en svipptur innom Patchelhytta.Ca 2-3 timer til Patchellhytta og 2-3 timer derfra til toppen
-Liasætra/Habostadalen: Alternativet med slakkeste stigningen, er å starte fra Liasætra (ca 420 moh) i Stranda og gå Habostaddalen. En mye brukt rute. Ca 2-3 timer til Patchellhytta og 2-3 timer derfra til toppen
-Langesæterdalen fra Urke: Også en lang rute, men med slakk stigning inntil foten av Slogen der en kommer inn på samme stien som fra Patchellhytta.

En fin rundtur er å kombinere Slogråsa og Skylstadbrekka. Så får en velge retning utfra om en vil spare på stigning eller knær..

 

 

Tur-rapport:

Kart:

Via Skyldstadbrekka aug 02 (7 bilder)

Opp Skyldstadbrekka med retur Slogråsa 26 juli 08 (45 bilder)


Se også:

Patchellhytta

 

Eksterne linker:
Iriss: Slogen fra Øye
Iriss: Slogen fra Patchellhytta