Store Trolltind 1788 moh

Rauma, Trolltindene


Baksiden av Trollveggen

Store Trolltind er den nest høyeste av trolltindene, men er den høyeste toppen i den hakkete tinderekken som omkranser Trollveggen. Fra toppen er det flott og vidt utsyn til Romsdalen og mange kjente topper i Romsdalen. På toppen er der god plass og til og med en stenhytte en kan søke skjul i. Hytten er en av flere hytter som Arne Randers Heen etterlot seg på Romsdalstopper. Det må ha vært noen turer til topps for å få opp all matrial, dør, vindu og takplater.

Dansken Carl Hall skal være førstemann på toppen (1882). De kløyv først opp til Ugleskaret før de følgte ryggen videre mot Store Trolltind. Her er det klatring, grad 3.


Panorama: Store Trolltind fra Nord


Panorama: Store Trolltind fra Trollryggen


Panorama: Utsikt vestover fra Store Trolltind

Topptur til Store Trolltind kunne tidligere innbefatte avansert stifinning, men etter noen har rødmerket ruten opp rennene mot toppen, så er det nesten bare fargeblinde som kan bomme på veien.
Fra Bruraskaret forsetter delvis vardet sti bortover i samme høyde. Under toppen går en først opp i en renne, før en et stykke oppi rennen krysser til venstre i et skar og over i selve topprennen. I begge rennene er det en del klyving. Rett før enden av topprennen kommer det vanskeligste klyvepunktet, da en må klyve over en delvis utstikkende stenhelle i rennen. Der er mye løs sten i rennene, så en bør ferdes med forsiktighet både av hensyn til seg selv og andre. Avhengig av tid på året så kan der også ligge snøfelt i rennene som kan være risikable å krysse. De nesten 1100 høydemeterene til topps tar ca 3 - 5 timer fra Trollstigen (ca 700 moh).
For ruten frem til baksiden av Trolltindene, se Trolltindene

Tur-rapport:

Kart:

Topptur 21.aug 05 (34 bilder)
Klatretur opp nordøstegga 15.juli 06 (36 bilder)
Topptur 18.aug 06 (14 bilder)

 

Se også

Trolltindene