Storhornet (497 moh)

Godøya, Giske kommune

Storhornet (497 moh) er den høyeste toppen på Godøya, samt kommunetopp for Giske kommune. Nærheten til havet gjør at det er mulighet til fotturer stort sett hele året her ute.
En lett topp som de fleste, store og små, ikke burde ha noe problem med å komme opp på. Belønningen i form av en flott utsikt gir hvertfall betaling for strevet. For selv med sin beskjedne høyde så gir Storhornet storslagen utsikt til alle kanter. Storhavet mot vest/nord og Sunnmørsalper mot sør/øst.


Godøy fra sør


Panorama: Storhornet og Alnesvatnet fra nord


Utsikt østover mot Ålesund og fjell-landskapet

De 2 mest brukte rutene til Storhornet, er med start fra Gjuv eller Alnes.
Det er kortest fra Gjuv, men til gjengjeld er det mer rett på sak. Først opp siden fra Gjuv før en svinger til høgre og følger ryggen til topps.
Fra Alnes kan en beundre utsikten mot fyret på vei opp siden. Etter å ha kommet opp kanten går en langs nordsiden av Alnesvatnet før en begynner på ryggen som leder mot både Storhornet og Sloktinden. Før en begynner på ryggen så kan en gjerne ta en avstikker til Johan Skytt, en sten som stikker utover kanten mot Alnes. Langs Alnesvatnet og opp første rygg går det også minst 2 alternative stier.
Etter vatnet er tilbakelagt og en har kommet opp ryggen så svinger en etterhvert til høgre og følger høydedraget videre mot høyeste topp.
Varde og sikteskive med besøksbok på toppen.


Stistart til Storhornet fra Gjuv eller Alnes

Tur-rapport:

Kart:

Storhornet fra Alnes 27.apr 08 (14 bilder)

 

Se også :

Godøya